Weekmenu

2015

Januari
01: Feestmenu
02: Gourmet en ijstaart
03: Chili sin carne met mango
04: Koteletjes met witte bonen in tomatensaus, spinazie en rijst
05: Curry met kip, champignons en rijst
06: Yoghurt met bessen 
07Quorn met oesterzwammen en witloof
08: Witlooftaart
09: Cannelloni met witte kool en vegetarisch gehakt
10: Pompoenlasagne
11: Ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree
12: Rest dag 11
13: Wraps met chili sin carne
14: Pizza speciale
15Pasta met schorseneren en champignons
16: Witloofsoep
17: Kip met appelmoes / rabarber en gebakken patatjes
18Wokschotel met rijst
19: Rest dag 18 met forel
20Herfstrisotto
21: Vegetarische spaghetti
22Witte koolsoep met curry
23: Pompoenlasagne
24: Vegetarische pizza @ Luzern
25Vegetarische spaghetti
26: Hot dog
27Bloemkool-broccolitaart
28: Rest dag 27
29Roergebakken spruiten met walnoten, vegetarische balletjes en wortelpuree
30Erwtensoep en vegetarische croque
31Vegetarische spaghetti

Totaal: 23x vegetarisch / 1x vis / 7x vlees

Februari
01: Hamburgers met frietjes en salade
02: Restje vegetarische spaghetti van de laatste dag van januari
03: Tortellini met champignons en courgette in arrabiatasaus
04: Vlechtbrood
05: Gourmet
06: Macaroni
07Paddenstoelenragout met rijst
08: Indische curry's (vegetarisch en met kip) @ Nishat
09: Zelfgemaakte vegetarische pizza
10: Witloofsoep
11Pasta met halloumi
12: Rode curry met kip @ Woka
13: Thaise groene curry
14Parmigiana di melanzane
15: Pasta met kip in pittige tomatensaus
16: Choucroute
17: Rest dag 16
18: Cannelloni met witte kool en vegetarisch gehakt
19: Pittige groene curry met couscous
20Roergebakken spruiten met walnoten, vegetarische balletjes en couscous
21: Ovenschotel met bloemkool, champignons, worteltjes en puree
22: Rest dag 21
23: Quorn-peperburger met appelmoes en veenbessen
24Witte koolsoep met curry
25: Tortellini met champignons en courgette in arrabiatasaus
26Rode linzencurry met rijst
27: Stoofvlees met frietjes
28: Feestetentje: vissoep, Mechelse koekoek met seizoensgroenten en crème brulée

Totaal: 17x vegetarisch / 0x vis / 11x vlees

Maart

01: Quiche met zalm, geitenkaas en spinazie
02: Hamburger met pasta en boontjes
03: Curry met kikkererwten, bloemkool en paprika
04: Pita met halloumi en frietjes
05: Vegetarische lasagne
06: Pizza vegetale @ Mirabella's Pizza
07: Parmigiana di melanzane met pasta
08: Vegetarische waterzooi
09Chili sin carne met mango
10Pasta met halloumi
11: Vegetarische spaghetti
12Groene curry met paprika, broccoli, kikkererwten en rijst
13: Rest dag 12
14: Okrascheuten op Noord-Indische wijze @ Mayura
15Parmigiana di melanzane met pasta
16Cannelloni met witte kool en vegetarisch gehakt
17Witlooftaart
18: Tagliatelle primavera @ Spiga
19: Salade met tomaat-mozzarella
20Oosterse schotel met bloemkool, sperziebonen en mango-chutney
21: Pasta met snijbiet, radicchio, paprika en courgette met pijnboompitten
22Pasta met halloumi
23: Pizza pomodoro mozzarella
24Bloemkool-broccolitaart
25: Rest dag 24
26Pasta met schorseneren en champignons
27Spaghetti "bolognaise"
28: Panaeng curry van courgette en paprika met rijst
29: Vegetarische vol-au-vent met ovenfrietjes
30: Pannenkoeken
31: "Hachis parmentier" met vegetarisch gehakt en witloof

Totaal: 29x vegetarisch / 1x vis / 1x vlees


April

01: "Hachis parmentier" met vegetarisch gehakt en witloof
02: Preitaart met champignons
03: Kip met paprika en courgette in pesto-boursinsaus
04: Macaroni met champignons en erwtjes
05: Pizza (mix van speciale, tonno en mozzarella)
06: Spaghetti bolognaise
07: Rest dag 06
08: Vegetarische peperburger met rabarber, veenbessen en aardappels
09Groene kokospasta
10: Croques met een slaatje
11: Pizza met witloof
11: Blinde vinken met appelmoes, veenbessen en puree
12: Aspergetaart met kerstomaatjes en zongedroogde tomaatjes
13: Rest dag 12
14: Champignonsoep
15Tomatengroentensoep
16: Pimientos de padron en andere restjes
17: Vispannetje
18: Barbecue
19: Feestmenu
20: Spaghetti bolognaise
21: Rest dag 20
22Panaeng curry 
23: Hespenrolletjes met witloof en puree
24: Blinde vinken met appelmoes en aardappelen
25: Spaghetti bolognaise
26Pasta met halloumi
27: Vegetarische vol-au-vent
28: Salade primavera
29: Spaghetti pesto @ Pfännile
30: Tapas

Totaal: 17x vegetarisch / 1x vis / 12x vlees


Mei

01: Kalkoenfilet met boontjes en couscous/rijst
02: Macaroni
03: Frituur
04Penne met ricotta en groene asperges
05Gevulde paprika's
06: Vol-au-vent met rijst
07: Tapas
08Witlooftaart
09: Kip met champignons in dragonsaus
10Penne met ricotta en groene asperges
11: Pizza mozzarella
12: Pasta met paprika en erwtjes
13: Witte aspergesoep
14: Pizza Gusta @ Gusta Pizza
15: Penne met radicchio en taleggiokaas @ Osteria l'Brincello
16: Zeebaars met groenten @ Ristorante Natalino
17Spaghetti "bolognaise"
18: Quiche met asperges, spinazie en gerookte zalm
19: Vegetarisch buffet @ Vegelateria
20: Croque met een slaatje
21: Vegetarisch buffet @ Tibits
22: Zalm met peulen en rijst in saffraansaus
23Saffraanrijst met gegrilde courgette en feta
24: Spaghetti
25Vegetarische balletjes met couscous en groenten
26: Witloofsoep
27: Rest dag 25
28Halloumiburger met gegrilde groenten
29: Wraps met chili sin carne
30: Gnocchi met garnalen, saffraan en courgette @ Trani
31: Vol-au-vent met ovenfrietjes

Totaal: 19x vegetarisch / 4x vis / 8x vlees



2014

Januari
01: Everzwijnstoofvlees met appelmoes, veenbessen en frietjes
02: Tortellini arrabiata met courgette en champignons
03: Couscous
04: Kip met rijst en ananas
05: Pizza met salade
06: Biefstuk, witloof en aardappelen
07: Vegetarische hachis parmentier
08: Curry met rijst
09: Varkenskotelet / hamburger met witte bonen in tomatensaus
10: Frikadellen met krieken
11: Lasagne
12: Vispapillot met courgettepasta
13: Stoofvlees met appelmoes
14: Tagliatelle met bospaddenstoelen en amandelen
15: Ratatouille
16: Pizza
17: Gevulde portobello's met pasta
18: Kip dragon met witloof en rijst
19: Vegetarische spaghetti
20: Canneloni met spinazie en ricotta
21: Frikadellen met veenbessen
22: @ VUB
23: Vegetarische hachis parmentier
24: Siciliaanse kip
25: Koude schotel
26: Schnitzel / cordon bleu met boontjes
27: @ Switch
28: Canneloni
29: J Biefstuk met worteltjes
30: Ratatouille
31: Pizza

Totaal: 11x vegetarisch / 1x vis / 19x vlees
Conclusie: vrij vaak vegetarisch, maar dat mag gerust nog wat meer. Iets vaker vis eten.

Februari
01: Phosoep, thaise curry en brownies
02: Rest dag 01
03: Spaghetti @ Vogezen
04: Varkenslapjes met worteltejs, erwtjes en witte bonen in tomatensaus @ Vogezen
05: Gourmet @ Vogezen
06: Macaroni @ Vogezen
07: Frituur
08: @ Le bar à Gilles
09: Tapas
10: Paëlla
11: Spaghetti
12: @ Complex
13: Vegetarische vol-au-vent
14: @ Complex
15: @ La belle équipe
16: Scampi, schelpvruchtjes en rpij in saffraansaus met tagliatelle
17: Rest dag 16
18: Tortellini arrabiata met champignon en courgette
19: Spaghetti
20: Gehaktballetjes in champignon-tomatensaus
21: @ Complex
22: Lasagne
23: Fondue
24: Rest dag 22 + macaroni (winkel)
25: Groentenburger met wortels en rijst
26: Vegetarische spaghetti
27: Balletjes in tomatensaus met pasta
28: @ Complex

Totaal: 4x vegetarisch / 2x vis / 22x vlees
Conclusie: veel te weinig vegetarisch (o.a. door reis met niet-vegetariërs en vaak eten in Complex)

Maart
01: Lasagne / Hachis parmentier / Hamrolletjes met prei of witloof
02: Rest dag 01
03: Kip, noedels, paprika, champignons, mango en sesam
04: Canneloni met ricotta, courgette en tomatensaus
05: ?
06: ?
07: Groentenburgers
08: Zelfgemaakte pizza
09: @ Christiane
10: Kalfsblanquette
11: Tortellini met paprika en champignons
12: Canneloni (dag 04) uit diepvries
13: Worst met wortelpuree
14: Vol-au-vent met rijst
15: Stoofvlees met appelmoes en frietjes
16: Kabeljauw met spinazie en puree
17: Ratatouille met fishsticks en tagliatelle
18: Kip in zoetzure saus
19: Rest dag 18
20: @ Pitarestaurant
21: Zuurkool
22: Rest dag 21
23: Spaghetti
24: Lasagne
25: Paëlla
26: Macaroni
27: @ MamyLouise
28: Lasagne
29: @ Mama & papa
30: Vol-au-vent
31: @ UZ Brussel

Totaal: 5x vegetarisch / 2x vis / 24x vlees
Conclusie: dringend vegetarisch eten herpakken!

April
01: @ UZ Brussel
02: @ UZ Brussel
03: @ UZ Brussel
04@ UZ Brussel
05: Deels zelfgemaakte (cheese) burgers
06: Wafels
07: Pikante kip @ restaurant Naamse Poort
08: @ MamyLouise
09: Kip curry
10: Fishsticks met spinazie en puree
11: Witlooftaart
12: Spaghetti
13: @ Caroline
14: Pizza
15: Frituur
16: @ Thermae Grimbergen
17: Scampi met tomatensaus en pasta
18: Rest dag 17
19: @ Christiane
20: @ Mama & papa
21: Vol-au-vent met frietjes
22: Tapas @ Barcelona
23: Tapas en rijstschotel @ Barcelona
24: Visschotel @ Barcelona
25: Burger King @ Barcelona (luchthaven)
26: BBQ VDC
27: MacDonalds @ Zürich
28: Spaghetti
29: Kabeljauwburger met bloemkool en aardappelen
30: Fishsticks met puree en wortelen

Totaal: 4x vegetarisch / 6x vis / 20x vlees
Conclusie: weer niet voldoende vegetarisch (deels door ziekenhuisverblijf en reis naar Barcelona), wel vaker vis deze maand

Mei
01: Kip met appelmoes en tagliatelle
02: Rest dag 30 en dag 01
03: Tagliatelle met prei en scampi's
04: Vegetarische vol-au-vent
05: Rest dag 04
06: Vegetarische croques
07: Pasta arrabiata
08: Rest dag 07
09: Lasagne
10: Macaroni
11: Kip met curry
12: Rest dag 11
13: Vegetarische croques
14: Vegetarische schnitzel met appelmoes / Toast champignon en tomaat-mozarella
15: Wraps met chili sin carne
16: Zelfgemaakte pizza
17: Deels zelfgemaakte hamburgers
18: Nasi goreng met prei, wortel, champignons, erwtjes en tofu
19: Rest dag 18
20: Vegetarische schnitzel met boontjes
21: Macaroni
22: Fruit
23: Pasta met halloumi
24: Krokante kip met broccoli en gebakken aardapellen
25: Pizza @ Santa Lucia
26: Rest dag 24
27: Negen gangen @ Maison Manesse
28: Chili sin carne
29: Frikandellen met tomaten-champignonsaus
30: Pasta met halloumi en asperges
31: @ Lentefeest Ella

Totaal: 16x vegetarisch / 1x vis / 14x vlees
Conclusie: enkel voor mijzelf koken, is duidelijk veel vaker vegetarisch, maar ook minder afwisselend (koken per twee dagen)

Juni
01: Kip met rode curry, paprika en snijbonen
02: Balletjes in tomatensaus met pasta
03: Biefstuk met pepersaus, worteltjes en prei
04: Courgettelasagne
05: Vispannetje
06: Vol-au-vent met frietjes en salade
07: Scampi's met courgette, erwtjes en pasta @ Trees & Frank
08: Barbecue
09: Kip met curry en ananas
10: Duo van ravioli @ A casa mia
11: Hachis parmentier
12: Macaroni
13: Croque bolognaise @ Complex
14: Hamburger / slavink met wortelpuree @ Bomma
15: Kip met bloemkool en kroketjes
16: Sint Jacobsschelp / Varkensgebraad met boontjes
17: Frituur
18: Risotto met kip, asperges en champignons
19: Pasta met halloumi
20: Älplermagronen @ Zeughauskeller
21: Rösti @ Alpina
22: Peperquornburger met pasta en venkel in tomatensaus
23: Rest dag 22
24: Nasi goreng
25: Vegetarische gehaktballetjes in tomatensaus met pasta
26: Rest dag 25
27: Vegetarische curry met paprika, courgette en aubergine
28: Pasta met halloumi
29: Hamburger met appelmoes / witte bonen in tomatensaus met aardappelen
30: Rest dag 29

Totaal: 12x vegetarisch / 2x vis / 16x vlees
Conclusie: eerste deel van de maand zelden vegetarisch (verblijf bij mijn ouders), tweede deel thuis inhaalbeweging

Juli
01: Lasagne
02: Pizza @ Santa Lucia
03: Pizza
04: Brood
05: Pizza
06: Pasta met halloumi
07: Rest dag 06
08: Vegetarische lasagne
09: Vol-au-vent
10: Rest dag 09
11: Pizza @ Santa Lucia
12: Chili sin carne met wraps
13: Kip met boursinsaus
14: Rest dag 13
15: Kip met rode curry
16: Vegetarische spaghetti
17: Rest dag 15
18: @ Ikea
19: Witlooftaart
20: Vegetarische couscous met paprika, courgette, aubergine, rammenas en venkel
21: Rest dag 20
22: Lasagne met ricotta en spinazie
23: Vegetarische maultaschen
24: Brood
25: Frikadellen met krieken
26: @ Rijnland III
27: @ Rijnland III
28: Macaroni
29: Appelmoes met vegetarische schnitzel
30: Pasta met vis in tomatensaus
31: Pasta met halloumi

Totaal: 16x vegetarisch / 1x vis / 14x vlees
Conclusie: ongezond begin van de maand (reden: verhuis), maar al bij al goed evenwicht vlees-vegetarisch. Ik eet wel nog altijd veel te weinig vis.

Augustus
01: Kip met frietjes en salade
02: Barbecue
03: Hamburger met gegrilde groenten en pasta
04: Pizza
05: Vegetarische curry
06: Kabeljauw met spinazie
07: Spaghetti
08: Brood
09: Hachis parmentier met witloof
10: Worst met rode kool en rösti
11: Rest dag 09
12: Hamburger met rode kool
13: @ Christina
14: Pizza
15: Brood
16: Curry met paprika en broccoli
17: Lasagne met ricotta en spinazie
18: Pasta met halloumi
19: Macaroni
20: Brood
21: Brood
22: Pizza
23: Tong en grijze garnalen @ Chez Mimi
24: Kalkoengebraad met appelmoes
25: Lasagne met ricotta en spinazie en lasagne bolognaise
26: Kalkoenfilet
27: Brood
28: @ SwissRe Centre for Global Dialogue
29: Wrap
30: Spaghetti bolognaise
31: Witlooftaart

Totaal: 12x vegetarisch / 3x vis / 16x vlees
Conclusie: evenwicht vegetarisch-vlees mag weer wat meer naar de vegetarische kant overhellen. Vis al iets beter, maar zou toch zeker naar 1x per week mogen gaan.

September
01: Pasta met halloumi
02: Vegetarische curry
03: Rest dag 02
04: Corn met zoetzure saus
05: Brood
06: Barbecue
07: Fajita's
08: Vol-au-vent
09: Balletjes in tomatensaus
10: Hartige pannenkoek met aubergine, courgette, tomaat en mozarella
11: Gehaktbroodje met krieken
12-19: @ Egypte
20: Gourmet
21: Macaroni
22: Curry met kip
23: Pizza
24: Gevulde courgette met couscous en gegrilde groentjes
25: Lasagne bolognaise
26: Barbecue
27: Kebab
28: Wafels
29: Rest dag 28
30: Pizza

Totaal: 8x vegetarisch / 0x vis / 22x vlees
Conclusie: rampzalige maand! Weliswaar te verklaren door week bij mijn ouders, week Egypte en week bezoek, maar dan nog...

Oktober
01: Witlooftaart
02: Paprika en courgette in zoetzure saus met noedels en vegetarische schnitzel
03: Brood
04: Chili sin carne met mango
05: Vegetarische pompoenlasagne
06: Rest dag 05
07: Vegetarische wrap
08: Tagliatelle met spinazie en champignons
09: Pasta met halloumi
10: Vegetarische pita met falafel
11: Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten
12: Thais @ Ah-Hua
13: Rest dag 09 en 11
14: Witloofsoep
15: Paprika, champignons en hesp in pesto-kaassaus met pasta
16: Vegetarische pizza
17: Ajuinsoep
18: Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten
19: Bulgur met gewokte groenten
20: Volkoren spaghetti bolognaise
21: Tomatensoep
22: Croques
23: Ovenschotel met prei, champignons en wortelpuree
24: Rest dag 23
25: Bloemkooltaart
26: Pompoenstoofpotje met couscous
27: Rest dag 26
28: Tagliatelle met spinazie en champignons
29: Vegetarische pizza
30: Quorn met oesterzwammen, witloof en noedels
31: Boerenworst met appelmoes en puree

Totaal: 27x vegetarisch / 0x vis / 4x vlees
Conclusie: vegetarische voornemens hebben effect :-)

November
01: Zeebaars met gegrilde groenten
02: Spaghetti
03: Rest dag 02
04: Brood
05: Vegetarische pizza
06: Varkenskoteletten met boontjes en aardappelen
07: Lasagne bolognaise en pompoenlasagne
08: Kip met appelmoes en rijst
09: Kabeljauw met spinazie en puree
10: Paprika en courgette in zoetzure saus met rijst
11: Pompoenlasagne
12: Quorn met oesterzwammen, witloof en rijst
13: Wraps met kip
14: Hamburger
15: Vegetarische moussaka
16: Vegetarische moussaka en lasagne bolognaise
17: Chili sin carne met volkoren wraps
18: Vegetarische balletjes in tomatensaus met puree
19: Pasta met pesto-boursinsaus
20: Rest dag 19
21: Vegetarisch buffet @ Hiltl
22: Zalm met worteltjes en frietjes
23: Vegetarische pizza @ Molino
24: Preitaart met mascarpone 
25: Rest dag 24
26: Lasagne bolognaise
27: Pita halloumi
28: Frikadellen met puree en tomatensaus
29: Gourmet
30: Tong met spinaziestoemp

Totaal: 13x vegetarisch / 4x vis / 13x vlees
Conclusie: zeer evenwichtige maand, die idealiter nog iets meer overhelt naar de vegetarische kant. Gemiddeld 1x per week vis is wel beter dan de voorbije maanden.

December
01: Couscoussalade
02: Tagliatelle met zalm en spinazie
03: Macaroni
04: Lasagne verde
05: Kip vindaloo @ Maharaja Garden
06: Vegetarische lasagne
07: Gele curry met kip en paprika
08: Chili sin carne met volkoren wraps
09: Fruit
10: Pasta met halloumi
11: Tortellini met tomatengroentensaus
12: Prei in kaassaus met vegetarische "steak"
13: Couscous
14Pasta met halloumi
15: Brood
16: Vegetarische lasagne
17: Risotto met pompoen, champignons en appel
18: Veggie buffet (pompoensoep, ratatouille, ovenhapjes)
19: Pompoensoep
20: Chili sin carne met mango
21: Witloof-appeltjescurry met bulgur
22: Pasta met bolognaisesaus
23: Steak met pepersaus, witloof en aardappelen
24: Feestmenu
25: Kabeljauw met spinazie en puree
26: Hachis parmentier
27: Feestmenu
28: Vol-au-vent met frietjes
29: Feestmenu
30: Risotto met pompoen, champignons en appel / Fajitas met kip
31: Feestmenu

Totaal: 15x vegetarisch / 2x vis / 14x vlees
Conclusie: een evenwichtige maand, al begon het zeer vegetarisch en eindigde het met voornamelijk vlees (en in zijn geheel gewoon te veel eten, met al die kerst- en nieuwjaarsetentjes)

2 opmerkingen:

  1. Amai, gij bent georganiseerd! Leve zoveel lijstjes, respect!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hehe, bedankt! Ik ben inderdaad "nogal" een lijstjesmens :-)

      Verwijderen